Nyári szépségápolási hidratálási trükkök 

zSÓFI

2023.04.12.

Olvasási idő:

8 perc

Itt a nyár - hurrá! De a régóta esedékes napsütés nagyon megviselheti a bőrünket, elszívja a nedvességet, és mattnak és dehidratáltnak tűnhetünk tőle. Szerencsére van egy halom természetes megoldás.

A nedvességet megőrző bőr egészségesebbnek és fiatalosabbnak fog tűnni, bármilyen korú is vagy. A hialuronsav természetes módon fordul elő a szervezetben, és ez a kulcsa annak, hogy a bőrünk dús és hidratált maradjon. Növelje szintjét, ha hidratáló krémje előtt hialuronsav szérumot használ. Küzd a finom vonalak és ráncok ellen, és segít ellensúlyozni a nap okozta károkat, amelyek miatt a bőr fakónak, száraznak és egyenetlennek tűnhet. 

3 nyári szépségápolási hidratálási tipp

Hideg zuhany

Vegyen hideg zuhanyt - komolyan! A forró víz elveszi a nedvességet a bőrödből, és a hajadnak sem tesz jót, míg a hideg vízzel történő zuhanyzás felpörgeti a vérkeringést és a nyirokáramlást, eltávolítja a méreganyagokat, és segít a bőrnek ragyogni. Ha bátran alá tudod hajtani a fejed, ez segít a hajad kutikulájának lapos lezárásában is, így fényesnek és hidratáltnak tűnik. Bónuszként pedig az energiaszinted is megemelkedik. Használd ki, amíg meleg az idő, és menj olyan hidegre, amennyire csak bírod... 

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

Egyél, hogy hidratálj 

Mindannyian hallottuk már a "napi nyolc pohár víz" hidratálási tanácsot, de tudtad, hogy a folyadék akár 20 százalékát is táplálékból kellene bevinned? A friss gyümölcsökben és zöldségekben lévő víz körül olyan molekulák vannak, amelyek extra könnyen felszívhatóvá teszik a szervezet számára. Az Aberdeeni Egyetem orvosi karának egyik tanulmánya szerint a görögdinnye elfogyasztása kétszer olyan hidratáló hatású lehet, mint egy pohár valódi víz megivása. Az aminosavak, ásványi sók, természetes cukrok és vitaminok kombinációja hatékonyabban segít hidratálni, mint akár egy sportital.

További nedvességfokozó élelmiszerek közé tartozik a banán, amely tele van a hidratáláshoz fontos kálium elektrolittal, valamint az uborka, amely 96 százalékban vízből áll. Halmozza el a tányérját friss, lédús gyümölcsökkel és zöldségekkel, és a bőrének minden meglesz, amire szüksége van ahhoz, hogy belülről ragyogjon. 

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

Ápold a hajad

A nap, a tenger és a homok mind megviseli értékes hajfürtjeinket, amelyek napok alatt fényesből foszlósakká válhatnak. Irány a konyha, és ragadj meg egy tégely kókuszolajat. Óvatosan melegíts fel néhány evőkanálnyit, és fésüld át a hajad teljes hosszában, a hajtövektől a hajvégekig. Tekerj a fejedre egy törölközőt, és hagyd hatni legalább 20 percig, de még jobb, ha egész éjszakára. Mossa meg a szokásos módon, és élvezze újra fényes, ruganyos haját! Ismételd meg hetente egyszer, hogy csillapítsa a szomjas tincseket.

Samponozás előtt használj kondicionálót. Ez egy dolog, ígérjük! Indiában gyakori, hogy először olajjal kezeljük a hajunkat, mert ez segít megvédeni a finom szálakat a durva sampon szárító hatásától. És egy top hajápolási tipp? Mindig töröld szárazra a hajat - ne dörzsölje törölközővel, mert ez felborzolja a kutikulákat, és a haj tompának és foszlósnak tűnik. És így a hajad és a testbőröd hidratált egész nyáron! 

kókusz a kókuszolaj alapanyaga

Források:


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2515351/ 


https://www.nhs.uk/live-well/eat-well/common-digestive-problems-and-how-to-treat-them/ 


https://www.health.harvard.edu/blog/leaky-gut-what-is-it-and-what-does-it-mean-for-you-2017092212451 


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7146107/ 


https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33224717/ 


https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28914794/ 


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4268643/ 


https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30521852/ 


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24251697 


https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34206736/ 


https://trialsjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13063-020-04523-8 


https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26599039/ 


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18072744 


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/24557959/ 


https://www.niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/digestive-system-how-it-works 


https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28357027/ 


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1773697                     

OLDAL TETEJÉHEZ