Zsófi

2024.09.25.

Olvasási idő:

4 perc

Legjobb palacsinta recept

A teljes kiőrlésű tönkölylisztes palacsinta nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló is. A tönkölyliszt gazdag rostokban, amelyek támogatják az emésztést és segítenek a vércukorszint stabilizálásában. Emellett fontos forrása a B-vitaminoknak, amelyek szerepet játszanak az anyagcsere folyamatokban és az energiatermelésben. A kókuszolaj egészséges zsírokat biztosít, amelyek hozzájárulnak a szív egészségéhez, miközben tartós energiát nyújtanak. A kókuszvirágcukor természetesen alacsonyabb glikémiás indexű, mint a hagyományos cukor, így kevésbé emeli meg a vércukorszintet. Ezek az összetevők teszik ezt a palacsintát nemcsak finommá, hanem tápanyagban gazdaggá, így ideális választás lehet egy kiegyensúlyozott, egészséges reggelihez vagy nassolnivalóhoz.

Legjobb palacsinta recept


Kategória: Desszert

Előkészítési idő: 5 perc

Adag: kb. 8-10db

Sütési idő: 5-10 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Cukormentes, Laktózmentes

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Egy nagy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű tönkölylisztet, a sütőport és a csipet sót. Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a mandulatejet, a kókuszolajat, a kókuszvirágcukrot és a vanília kivonatot.

2. Lépés

Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz összetevőkhöz, és keverd simára a tésztát. Hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól beszívja a folyadékot, és a tészta kicsit besűrűsödjön.

3. Lépés

Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és enyhén kend ki olvasztott kókuszolajjal. Önts egy kis merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és forgasd meg, hogy egyenletesen elterüljön. Amikor a palacsinta felszínén buborékok jelennek meg, fordítsd meg, és süsd aranybarnára a másik oldalát is. Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes tészta elfogy.

4. Lépés

Keverd el a vaníliás pudingport egy kevés mandulatejben, amíg sima nem lesz. A maradék mandulatejet forrald fel egy lábasban, majd add hozzá a pudingporos keveréket és a kókuszvirágcukrot. Folyamatosan kevergetve főzd, amíg a puding besűrűsödik. Ezután vedd le a tűzről, és hagyd hűlni.

A kész palacsintákat tálald a vaníliás pudinggal, és akár friss gyümölcsökkel is díszítheted a még finomabb élményért.


Kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ