Zsófi

2024.03.07.

Olvasási idő:

3 perc

Répatorta recept

A répatorta recept jó választás, mivel mandulalisztből és kókuszlisztből  készül. Mandulaliszt magas fehérjetartalommal rendelkezik, és egészséges zsírokat, valamint E-vitamint tartalmaz, melyek támogathatják a bőr egészségét. A répa természetes édesítőként funkcionál, és C-vitaminban, antioxidánsokban gazdag, amelyek hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez. A kókuszliszt rostokban gazdag, ami segíthet az emésztésben és a telítettség érzésének fenntartásában. Együttvéve ezek a hozzávalók egy olyan süteményt eredményeznek, amely egészségesebb összetevőket tartalmazhat a hagyományos változatokhoz képest.

Répatorta recept


Kategória: Desszert

Előkészítési idő: 5 perc

Adag: 1 torta

Sütési idő: 25-30 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Laktózmentes, Vegetáriánius

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Készíts elő két tortaformát, és béleld ki sütőpapírral. Egy nagy tálban keverd össze a reszelt sárgarépát, mandula lisztet, kókuszlisztet, sütőport, fahéjat, szerecsendiót és sót.

2. Lépés

Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd adj hozzá az olívaolajat (vagy kókuszolajat), mézet (vagy juharszirupot) és vaníliát. Keverd össze alaposan. Lassan öntsd a nedves összetevőket a szárazakhoz, és keverd össze az egészet.

Öntsd a tésztát a tortaformákba, majd süsd 25-30 percig, vagy amíg a tűpróba tiszta eredményt nem ad. Hagyd kihűlni a tortákat.


3. Lépés

Közben készítsd el a krémet: Keverd össze a krémsajtot, mézet (vagy édesítőt) és vaníliát. Ha a torták kihűltek, kenj egy réteg krémet az egyik tortalapra, majd helyezd rá a másikat.


4. Lépés

Díszítheted további sárgarépa reszelékkel vagy dióval. Hűtsd be legalább egy órára, majd szeleteld fel és élvezd az egészséges répatortát! 


Kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ