Zsófi

2023.01.22.

Olvasási idő:

3 perc

Roppanós étcsokis rizsszelet recept

A puffasztott rizs kiváló fehérje-, élelmi rost forrás is. Az egészséges életmód érdekében nem hagyhatod figyelmen kívül a puffasztott rizs előnyeit. A puffasztott rizs niacint, D-vitamint, kalciumot, rostot, vasat, tiamint és riboflavint tartalmaz.  A rizsszeleteket puffasztot rizsből készítik, melyek kocka vagy kör alakúra formázzák. Gyakran választják a puffasztott rizsszeleteket a kenyér vagy a kekszek kalóriaszegényebb helyettesítőjeként. 


A puffasztott rizsszeletek snack ötletek gyorsak, egyszerűek és finomak! Akár valami édesre, akár valami sósra vágysz, ezt használd! Mi hoztunk nektek egy édes étcsokis mogyoróvajas változatot, ami egyszerűen nagyon finom!

Roppanós étcsokis snack


Kategória: Uzsonna

Előkészítési idő: 5 perc

Adag: 1 db

Fagyasztási idő: 1 óra

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Cukormentes, Vegán

Odafigyelsz az alakodra, de valami édeset ennél? Ennek a mogyoróvajas étcsokis ropanós riszszeletnek nem fogsz tudni ellenállni. Nem csupán az ízre tökéletes, hanem még összetevői is. :)

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Helyezd egy tányérra a puffasztott rizsszeleteket. 

2. Lépés

2 puffasztott rizsszeletet kend le a ropogós mogyoróvajjal és helyezd egymás tetejére. 

3. Lépés

Egy tálba kockázd fel az étcsokoládét, tegyél bele egy kanál kókuszolajat és melegítsd fel, addig míg szép folyós nem lesz.

4. Lépés

A rétegzett pufasztott rizsszeletet mártsd bele az étcsokoládés mázba, leszórhatod goji bogyóval vagy mogyoróvajjal is. Majd tedd a fagyasztóba 1 órára.


Már kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ