Zsófi

2023.02.20.

Olvasási idő:

3 perc

Snickers poharas kása recept

Nincs is annál jobb, mint egy egészséges zabkásával kezdeni a napot. A zabpehely tápláló, teljes kiőrlésű gabona és rostban gazdag. A zab B1-, B2-, B3-,B6- és B9-vitaminokat tartalmaz, ezen felül E-vitamint is.

Sokféleképpen tudjuk használni, például joghurtba, müzlikbe, kásákba, kekszekbe, akár édes vagy sós változatban is. Nagyon finom reggelit és uzsonnát is tudunk készíteni. Próbáld ki a poharas snickers zabkása receptünket, amit még előző este elékszíthetsz, így reggel csak el kell fogyasztanod. 

Karamellás ízű mogyoróvajjal töltött datolya


Kategória: Reggeli

Előkészítési idő: 5 perc

Adag: 1 db

Fagyasztási idő: 30 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Cukormentes, Vegán

Ha valami édesre vágysz, készítsd el ezt a nagyon egyszerű mogyoróvajjal töltött datolya receptünk, hiszen olyan karamellás íze van, mint a snickersnek. :)

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Öntsd a zabpelyhet, a tejet és a mézet egy pohárba/csészébe, és keverd össze. Hűtőbe tesszük, amíg megkeményedik, akár egy éjszakára is, de lehet rövidebb ideig is.

2. Lépés

Ha a kása megdermedt, mogyoróvajat öntünk rá, és jól elkenjük. Az étcsokoládét felolvasztjuk, és hozzáadjuk a növényi tejet. Ráöntjük a mogyoróvajra, és egyenletesen eloszlatjuk.


3. Lépés

 Tetszés szerint díszítjük mogyoróval, kókuszreszelékkel, étcsokoládéval.


Jó étvágyat! :)

OLDAL TETEJÉHEZ