Zsófi

2024.04.16.

Olvasási idő:

3 perc

Spirulina zabkása recept 

A spirulina zabkása nem csupán ízletes reggeli, hanem rendkívül tápláló is. A spirulina alga por kiváló fehérje-, vitamin- és ásványi anyagforrás, ami segíthet erősíteni az immunrendszert és támogatni az egészséges emésztést. A zabpehely magas rosttartalma hozzájárulhat a telítettség érzéséhez és szabályozhatja a vércukorszintet, így ideális választás a reggelihez. Emellett a friss gyümölcsök és a magvak hozzáadása még tovább fokozza az étel tápértékét és élvezeti értékét, így egy energiával teli, egészséges indulásra számíthatunk a nap során.

Banános csokis muffin recept


Kategória: Reggeli

Előkészítési idő: 5 perc

Adag:  1 adag

Főzési idő: 5 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Cukormentes, Vegán

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Egy közepes méretű edényben melegítsd fel a növényi tejet közepes lángon. Amikor elkezd melegedni, add hozzá a zabpelyhet. Keverd össze, és főzd 5-10 percig, amíg a zab megpuhul és a kása sűrűsödik. Időnként keverd meg, hogy ne égjen le. 

2. Lépés

Amikor a zabkása már majdnem kész, keverd hozzá az összetört banánt, a spirulina port, a chia magokat és a vanília kivonatot. Főzd még 1-2 percig, hogy minden összetevő jól összeérjen. 

3. Lépés

Ízesítsd mézzel, agave sziruppal vagy a választott édesítőszerrel ízlés szerint.  Öntsd a zabkását tálakba, és díszítsd a tetejét a választott toppingsokkal, mint friss gyümölcsök, diófélék, magvak vagy kókuszreszelék. 


Kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ