Zsófi

2024.09.13.

Olvasási idő:

4 perc

Sütőtökös muffin recept

A sütőtök természetesen gazdag A-vitaminban, amely támogatja a látást és az immunrendszer működését. Emellett bőséges forrása a C-vitaminnak, amely antioxidánsként segít védeni a sejteket és elősegíti a kollagéntermelést. A muffinok kókuszvirág cukorral készülnek, amely alacsonyabb glikémiás indexű, mint a hagyományos cukor, így kevésbé befolyásolja a vércukorszintet. Az olvasztott kókuszolaj és a magvak pedig egészséges zsírokat biztosítanak, amelyek hozzájárulnak a szív egészségéhez és tartós energiát adnak. Ezek a muffinok nemcsak ízletesek, de tápanyagdúsak is, így bármikor kiváló választás a nap folyamán!

Sütőtökös muffin recept


Kategória: Uzsonna/Desszert

Előkészítési idő: 10 perc

Adag:  12 db

Sütési idő: 18-20 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Cukormentes, Laktózmentes

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készítsd elő a muffinformát papír kapszlikkal.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverd össze a sütőtökpürét, tojásokat, kókuszolajat, kókuszvirág cukrot és a vanília kivonatot, amíg jól össze nem áll. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, gyömbért, szerecsendiót és a sót.

3. Lépés

Add a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és óvatosan keverd össze, amíg egységes tésztát nem kapsz. Ha szeretnéd, most add hozzá az aprított diót.

4. Lépés

Töltsd meg a muffinformákat a tésztával, és süsd 18-20 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki. Hagyd a muffinokat pár percig hűlni, majd vedd ki a formából.


Kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ