Zsófi

2024.06.27.

Olvasási idő:

3 perc

Tésztasaláta recept

Remek választás lehet azok számára, akik egy színes, ízletes és tápláló ételt keresnek. Gazdag zöldségekben és friss fűszernövényekben, így tele van vitaminnal és antioxidánsokkal. Az öntet cukormentes, és csak természetes alapanyagokat tartalmaz, így alacsony kalóriatartalmú, tökéletesen beilleszthető egy kalóriatudatos étrendbe. Ez a tésztasaláta nem csak finom, de segít fenntartani a vitalitást és az energiaszintet, anélkül, hogy felesleges adalékokat juttatna a szervezetbe. Tökéletes nyári étel piknikekre, grillpartikra vagy egy könnyű ebédre!

Tésztasaláta recept


Kategória: Ebéd/vacsora

Előkészítési idő: 5 perc

Adag:  2 adag

Sütési idő: 5 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Tészta főzése: Főzd meg a tricolor tésztát a csomagoláson leírtak szerint, általában 8-10 perc alatt készre fő. Öblítsd le hideg vízzel, hogy ne ragadjanak össze a tésztaszálak.

Zöldségek előkészítése: Míg a tészta fő, készítsd elő a zöldségeket. Kockázd fel a paprikákat, uborkát, és vágd félbe a paradicsomokat. A lilahagymát szeleteld vékonyra, az olívabogyót karikázd fel.

2. Lépés

Öntet elkészítése: Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, balzsamecetet, mustárt, zúzott fokhagymát, sót és borsot. Jól keverd el, hogy homogén öntetet kapj.

Saláta összeállítása: Egy nagy tálban keverd össze a lehűlt tésztát, előkészített zöldségeket, feta sajtot, friss fűszernövényeket. Öntsd rá az öntetet, és óvatosan forgasd össze az egészet, hogy mindenhol érje öntet a saláta hozzávalóit.

3. Lépés

Tálalás: Hagyd állni a salátát a hűtőben legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor szórj rá egy kevés friss bazsalikomot vagy oregánót a díszítéshez.

Ez a színes és tápláló tricolor tésztasaláta tökéletes választás nyári piknikekre, grillpartikra vagy akár egy könnyű, de laktató ebédre. Az élénk színek és friss ízek garantáltan mindenkit levesznek a lábáról!


Kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ