Nincs termék a kosaradban
Zsófi
2024.01.17.
Olvasási idő:
3 perc
Az eper és az étcsokoládé nemcsak ízletes, hanem egészséges választás is. Az eper C-vitaminban és antioxidánsokban gazdag, támogatva az immunrendszert és segítve a szabad gyökök elleni védekezésben. Az étcsokoládé flavonoidjai jótékonyan hatnak a szív- és érrendszerre, míg a természetes stimulánsok, mint a teobromin, javítják a hangulatot. Ez a párosítás így nemcsak finom, hanem az egészségre is előnyös.
Kategória: Desszert
Előkészítési idő: 5 perc
Adag: 20 db
Fagyasztási idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
Allergének: Gluténmentes, Cukormentes
1. Lépés
Mossad meg és szárítsd meg az epreket. Hagyjd rajtuk a zöld szárakat, hogy könnyebb legyen mártogatni őket.
2. Lépés
Csokoládé Olvasztása: Törd darabokra az étcsokoládét, és olvaszd meg vízgőz felett vagy alacsony hőfokon a mikrohullámú sütőben. Ha szeretnéd, keverj hozzá egy teáskanál kókuszolajat, hogy a csokoládé fényesebb és simább legyen.
3. Lépés
Eprek Mártogatása: Mártogassad az epreket az olvasztott csokoládéba, úgy hogy a csokoládé kb. háromnegyedéig érje az epreket. Tegyed egy sütőpapírral bélelt tálcára.
Fehércsokoládé Olvasztása: Olvaszd meg a fehércsokoládét hasonló módon, mint az étcsokoládét. Csepegtess vagy kanalazz egy kis olvasztott fehércsokoládét az étcsokoládéba mártott eprekre. Használhatsz akár egy kis zacskót is, amelynek a sarkát levágod, hogy finom csíkokat húzhass.
4. Lépés
Hűtés: Helyezd a csokoládéba mártott epreket a hűtőbe legalább 1 órára, hogy a csokoládé megdermedjen.
Tálalás előtt vegyed ki a hűtőből, és hagyjad néhány percig szobahőmérsékleten pihenni. Ez a desszert tökéletes választás Valentin-napra, különleges alkalmakra vagy akár egy egyszerű, de elegáns édességként.
Már kész is! :)