Zsófi

2024.01.17.

Olvasási idő:

3 perc

Valentin-napi süti: csokoládéba mártott eper

Az eper és az étcsokoládé nemcsak ízletes, hanem egészséges választás is. Az eper C-vitaminban és antioxidánsokban gazdag, támogatva az immunrendszert és segítve a szabad gyökök elleni védekezésben. Az étcsokoládé flavonoidjai jótékonyan hatnak a szív- és érrendszerre, míg a természetes stimulánsok, mint a teobromin, javítják a hangulatot. Ez a párosítás így nemcsak finom, hanem az egészségre is előnyös.


Valentin-napi süti: Csokoládéba mártott eprek


Kategória: Desszert

Előkészítési idő: 5 perc

Adag: 20 db

Fagyasztási idő: 1 óra

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Cukormentes

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Mossad meg és szárítsd meg az epreket. Hagyjd rajtuk a zöld szárakat, hogy könnyebb legyen mártogatni őket.

2. Lépés

Csokoládé Olvasztása: Törd darabokra az étcsokoládét, és olvaszd meg vízgőz felett vagy alacsony hőfokon a mikrohullámú sütőben. Ha szeretnéd, keverj hozzá egy teáskanál kókuszolajat, hogy a csokoládé fényesebb és simább legyen.


3. Lépés

Eprek Mártogatása: Mártogassad az epreket az olvasztott csokoládéba, úgy hogy a csokoládé kb. háromnegyedéig érje az epreket. Tegyed egy sütőpapírral bélelt tálcára.

Fehércsokoládé Olvasztása: Olvaszd meg a fehércsokoládét hasonló módon, mint az étcsokoládét. Csepegtess vagy kanalazz egy kis olvasztott fehércsokoládét az étcsokoládéba mártott eprekre. Használhatsz akár egy kis zacskót is, amelynek a sarkát levágod, hogy finom csíkokat húzhass.

4. Lépés

Hűtés: Helyezd a csokoládéba mártott epreket a hűtőbe legalább 1 órára, hogy a csokoládé megdermedjen.

Tálalás előtt vegyed ki a hűtőből, és hagyjad néhány percig szobahőmérsékleten pihenni. Ez a desszert tökéletes választás Valentin-napra, különleges alkalmakra vagy akár egy egyszerű, de elegáns édességként.


Már kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ