Nincs termék a kosaradban
KRISZTI
2022.12.14.
Olvasási idő:
3 perc
Az amarántot évezredek óta ismerik, a hagyományos gabonafélékkel összehasonlítva jóval egészségesebb, mivel rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz. Jól hasznosuló vasból, kalciumból, cinkből és magnéziumból is a búzalisztek többszörösét tartalmazza.
Glikémiás indexe alacsony, így nem csak eltelít, de hosszabb időre biztosítja a jóllakottság érzetét. Kiegyensúlyozott tápanyagtartalma megakadályozza a vércukorszint ingadozást, így fogyasztásának hatására nem képződnek felesleges zsírraktárak. Támogatja az anyagcserét, segíti az emésztést és salaktalanító rost anyagának köszönhetően támogatja a fogyókúrák sikerét.
Különösen fontos tulajdonsága, hogy gluténmentes, ezért gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Kategória: Desszert
Előkészítési idő: 10 perc
Adag: 5 fő (2 db/ fő)
Főzési idő: 0 perc
Nehézség: Könnyű
Allergének: Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Vegán
Az amarántból pirított, puffasztott, pattogatott termékeket is készítenek, amelyeket keverhetünk müzlibe, joghurtba. Lisztjéből, magas keményítő tartalma miatt kenyeret, tésztákat, süteményeket is lehet készíteni. Sósan és édesen is elkészíthető, mivel meglehetősen semleges az íze. Próbáld ki te is az amaránt golyó édes ízét!
1. Lépés
Az aszalt gyümölcsöket folyóvíz alatt alaposan átmossuk.
2. Lépés
A datolyát vékony csíkokra vágjuk.
3. Lépés
A szilvából tegyünk félre 10 darabot, a maradékot szintén vágjuk vékony csíkokra.
4. Lépés
A hozzávalókat egy tálba tesszük (az egész szilva kivételével) és összedolgozzuk, ha nem elég nedves, itt jöhet a növényi tej
5. Lépés
Golyókat formázunk, egy golyónyi pépet a tenyerünkben ellapogatunk és a közepébe csomagolunk 1 db szilvát, ezután meghempergetjük a félretett puffasztott amarántban.
Kész is!