KRISZTI

2022.12.14.

Olvasási idő:

3 perc

Amaránt golyó, az igazi energiabomba

Az amarántot évezredek óta ismerik, a hagyományos gabonafélékkel összehasonlítva jóval egészségesebb, mivel rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz. Jól hasznosuló vasból, kalciumból, cinkből és magnéziumból is a búzalisztek többszörösét tartalmazza.

Glikémiás indexe alacsony, így nem csak eltelít, de hosszabb időre biztosítja a jóllakottság érzetét. Kiegyensúlyozott tápanyagtartalma megakadályozza a vércukorszint ingadozást, így fogyasztásának hatására nem képződnek felesleges zsírraktárak. Támogatja az anyagcserét, segíti az emésztést és salaktalanító rost anyagának köszönhetően támogatja a fogyókúrák sikerét.

Különösen fontos tulajdonsága, hogy gluténmentes, ezért gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Amaránt golyó 


Kategória: Desszert

Előkészítési idő: 10 perc

Adag:  5 fő (2 db/ fő)

Főzési idő: 0 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Vegán

Az amarántból pirított, puffasztott, pattogatott termékeket is készítenek, amelyeket keverhetünk müzlibe, joghurtba. Lisztjéből, magas keményítő tartalma miatt kenyeret, tésztákat, süteményeket is lehet készíteni. Sósan és édesen is elkészíthető, mivel meglehetősen semleges az íze. Próbáld ki te is az amaránt golyó édes ízét!

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Az aszalt gyümölcsöket folyóvíz alatt alaposan átmossuk.

2. Lépés

A datolyát vékony csíkokra vágjuk.

3. Lépés

A szilvából tegyünk félre 10 darabot, a maradékot szintén vágjuk vékony csíkokra.

4. Lépés

A hozzávalókat egy tálba tesszük (az egész szilva kivételével) és összedolgozzuk, ha nem elég nedves, itt jöhet a növényi tej

5. Lépés

Golyókat formázunk, egy golyónyi pépet a tenyerünkben ellapogatunk és a közepébe csomagolunk 1 db szilvát, ezután meghempergetjük a félretett puffasztott amarántban.


Kész is!

OLDAL TETEJÉHEZ