Zsófi

2022.12.04.

Olvasási idő:

3 perc

Egyszerű, de nagyszerű kukorica krémleves kókuszkrémmel

A kókuszkrém a kókuszdió húsából kipréselt kókusztejnek is nevezett zsírdús termék. A vegetáriánus, vegán étrendek kedvelt alapanyaga és jól alkalmazható tejszín, joghurt, tej helyettesítésére is érzékenység, vagy allergia esetén. A kókuszkrémet hagyományosan a friss kókuszból préseléssel nyerik ki. Az így kapott folyadékban pihentetés során a nedvesebb, vizesebb rész leülepszik, a zsírdús rész ezáltal lefölözhetővé válik.

Pudingok, krémlevesek, turmixok készítésekor helyettesítheti a tejet, tejszínt, a különböző sütemények vagy tészták receptjében kiválthatjuk vele a tejfölt, joghurtot, de főzhetünk vele kását, ragukat és főzelékeket is.

A magas zsírtartalmú kókuszkrém felverhető habbá is, ha előtte alaposan lehűtjük.

Kukorica krémleves kókuszkrémmel


Kategória: Leves

Előkészítési idő: 30 perc

Adag: 4 fő

Főzési idő: 10 perc főzés, 15 perc sütés

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Vegán

A kukorica krémleves kókuszkrémmel az egyik legjobb megoldás, ha egy gyors és nagyon finom levest szeretnél készíteni. 

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

A kukoricát és a fokhagymát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, majd 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.

2. Lépés

Egy fazékban felolvasztjuk a kókuszolajat, rátesszük a sült kukoricát és fokhagymát, 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és 10 percig főzzük.

3. Lépés

Ha megfőtt krémesre mixeljük, hozzáöntjük a kókuszkrémet, ízesítjük pirospaprikával, bazsalikommal, sóval, ha szükséges

4. Lépés

Még egyszer felforraljuk, majd tálaláskor díszítjük csírával és bazsalikom levéllel-


Kész is! :)

OLDAL TETEJÉHEZ