Nincs termék a kosaradban
Zsófi
2022.12.04.
Olvasási idő:
3 perc
A kókuszkrém a kókuszdió húsából kipréselt kókusztejnek is nevezett zsírdús termék. A vegetáriánus, vegán étrendek kedvelt alapanyaga és jól alkalmazható tejszín, joghurt, tej helyettesítésére is érzékenység, vagy allergia esetén. A kókuszkrémet hagyományosan a friss kókuszból préseléssel nyerik ki. Az így kapott folyadékban pihentetés során a nedvesebb, vizesebb rész leülepszik, a zsírdús rész ezáltal lefölözhetővé válik.
Pudingok, krémlevesek, turmixok készítésekor helyettesítheti a tejet, tejszínt, a különböző sütemények vagy tészták receptjében kiválthatjuk vele a tejfölt, joghurtot, de főzhetünk vele kását, ragukat és főzelékeket is.
A magas zsírtartalmú kókuszkrém felverhető habbá is, ha előtte alaposan lehűtjük.
Kategória: Leves
Előkészítési idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Főzési idő: 10 perc főzés, 15 perc sütés
Nehézség: Könnyű
Allergének: Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Vegán
A kukorica krémleves kókuszkrémmel az egyik legjobb megoldás, ha egy gyors és nagyon finom levest szeretnél készíteni.
1. Lépés
A kukoricát és a fokhagymát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, majd 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
2. Lépés
Egy fazékban felolvasztjuk a kókuszolajat, rátesszük a sült kukoricát és fokhagymát, 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és 10 percig főzzük.
3. Lépés
Ha megfőtt krémesre mixeljük, hozzáöntjük a kókuszkrémet, ízesítjük pirospaprikával, bazsalikommal, sóval, ha szükséges
4. Lépés
Még egyszer felforraljuk, majd tálaláskor díszítjük csírával és bazsalikom levéllel-
Kész is! :)