Nincs termék a kosaradban
Priscilla
2022.10.10.
Olvasási idő:
3 perc
Ha itt az ősz, akkor itt egy superfood is, a sütőtök! Ti is vártátok már, ugye?
A sütőtök jócskán kiérdemelte, hogy bekerüljön a szuperélelmiszerek közé, ugyanis gazdag A-, B1-, B2-, B3-, C- és E-vitaminban, valamint ásványi anyagokban (kálium, foszfor, vas, réz), ráadásul antioxidáns és immunerősítő is.
Bevallom, hogy én imádom a sütőtököt, ráadásul megannyi finomságot lehet belőle készíteni: leveseket, tésztákat, szószokat, süteményeket, rizottókat, de felhasználásának csak a fantáziánk szab határt. :) Én legutóbb muffint sütöttem, isteni finom volt és még a cukros édességet is remekül helyettesítette.
Kategória: Főétel
Előkészítési idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Főzési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
Allergének: Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Vegán
Egy nagyon egyszerűen elkészíthető recepttel készültünk nektek, melyet 30 perc alatt bárki meg tud csinálni. Nem szükséges hozzá növényi tej, mégis krémes végeredményt kapunk.
1. Lépés
Aprítsd fel a zöldségeket, a sütőtököt kockázd fel.
2. Lépés
Párold üvegesre a fokhagymát és a hagymát.
3. Lépés
Add hozzá a tököt és addig főzd, míg elkezd puhulni (kb. 10 perc).
4. Lépés
Keverd bele a fűszereket.
5. Lépés
Öntsd fel zöldséglével és párold, amíg a tök teljesen meg nem puhul (kb. 20 perc).
6. Lépés
Botmixerrel pürésítsd össze.
7. Lépés
Szórd meg a tetejét pörkölt tökmaggal.
Kész is vagy!