Priscilla

2022.10.10.

Olvasási idő:

3 perc

A kedvenc sütőtökkrémleves receptem

Ha itt az ősz, akkor itt egy superfood is, a sütőtök! Ti is vártátok már, ugye?


A sütőtök jócskán kiérdemelte, hogy bekerüljön a szuperélelmiszerek közé, ugyanis gazdag A-, B1-, B2-, B3-, C- és E-vitaminban, valamint ásványi anyagokban (kálium, foszfor, vas, réz), ráadásul antioxidáns és immunerősítő is.


Bevallom, hogy én imádom a sütőtököt, ráadásul megannyi finomságot lehet belőle készíteni: leveseket, tésztákat, szószokat, süteményeket, rizottókat, de felhasználásának csak a fantáziánk szab határt. :) Én legutóbb muffint sütöttem, isteni finom volt és még a cukros édességet is remekül helyettesítette.

Vegán sütőtökkrémleves tökmaggal


Kategória: Főétel

Előkészítési idő: 15 perc

Adag: 4 fő

Főzési idő: 35 perc

Nehézség: Könnyű

Allergének: Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Vegán

Egy nagyon egyszerűen elkészíthető recepttel készültünk nektek, melyet 30 perc alatt bárki meg tud csinálni. Nem szükséges hozzá növényi tej, mégis krémes végeredményt kapunk. 

Alapanyagok


Elkészítés


1. Lépés

Aprítsd fel a zöldségeket, a sütőtököt kockázd fel.

2. Lépés

Párold üvegesre a fokhagymát és a hagymát.

3. Lépés

Add hozzá a tököt és addig főzd, míg elkezd puhulni (kb. 10 perc).

4. Lépés

Keverd bele a fűszereket.

5. Lépés

Öntsd fel zöldséglével és párold, amíg a tök teljesen meg nem puhul (kb. 20 perc).

6. Lépés

Botmixerrel pürésítsd össze.

7. Lépés

Szórd meg a tetejét pörkölt tökmaggal.

Kész is vagy!

OLDAL TETEJÉHEZ