Rozmaringlevél- Rosmarini folium A rozmaringot leginkább fűszerként hasznájuk sülthúsok és pizzaszószok fűszerezéséhez. A rozmaring jellegzetes ízvilága teszi tökéletes fűszerré, de emellett számos gyógyhatással is rendelkezik. Főzete emésztési zavarok esetén, valamint a...
Hatóanyag: Adagolás: napi 2 csésze. Egy teás kanál gyógynövény keveréket (kb. 2g) 3 – 5 percig főzzük, vagy leforrázunk 250 ml forró vízzel és 10 percig állni hagyjuk Összetevők: centella...
A kurkuma az indiai konyha nélkülözhetetlen alapanyaga jótékony hatással van az anyagcserére, az emésztésre, májvédő hatású, epehajtó, vértisztító. Karbantartja a vérkeringést, és a koleszterinszintet. Aktív összetevője a kurkumin, ismert antioxidáns, gyulladásgátló, vírus-,...
A spenót, másik nevén paraj értékes zöldségnövényünk, gátolja a szervezet savasodását, lúgosít. Korábban a népi gyógyászatban is alkalmazták, jótékony hatása miatt már évszázadokkal ezelőtt az egyik legértékesebb zöldségfélének tartották. Magnéziumtartalma...