5 előnye az ételpótlóknak

zSÓFI

2023.05.02.

Olvasási idő:

5 perc

Amikor rohansz és éhes vagy, nem mindig praktikus egy friss, kiegyensúlyozott étel elkészítése a semmiből.

Ezért az ételpótlók egyszerűsége és kényelme sokak számára hatalmas vonzerőt jelent. 

Itt felfedezzük a megszokott ételek helyettesítésének előnyeit, és ki is válogattunk néhányat a kedvenceink közül: 

Kényelem

Hányszor fordult már elő, hogy egy fárasztó nap után a hűtőbe bámultál, és egyenesen az elviteles menüért nyúltál? Vagy végigdolgozta az ebédet, és délután 3 órára az irodai kekszes doboz alján kötött ki? Az ételpótlók segítenek megoldani ezeket a gyakori, diétát szabotáló dilemmákat - ezek olyan ételek, amelyek tápanyagokat tartalmaznak, és másodpercek alatt elkészülnek. 

Kalóriaszabályozás

Sokan küzdenek a kalóriaszámlálással, amikor otthon főznek. Egy löttyintés olívaolaj ide, egy kis sajt oda, és mire észbe kapunk, máris egy igen kalóriadús ételt kapunk.

Azt gondolhatnád, hogy egy folyékony ételpótlóval sosem leszel elégedett, de meglepődnél, mennyire laktatóak tudnak lenni. Felejtsd el a 80-as évek diétás világának ronda, cukros turmixait - a mai ételhelyettesítők a táplálkozás - és nem csak a fogyás - szem előtt tartásával készültek. 

Valódi eredmények

Az ételhelyettesítőkkel kapcsolatos tanulmányok lenyűgöző fogyási eredményeket hoztak.

Megbocsátható, ha azt feltételezzük, hogy a leadott súly a fogyás után gyorsan visszatér, a rettegett "jojó-diéta" effektusban. Ez azonban nem így van.

Az étkezéspótló készítményekről rendelkezésre álló kutatások áttekintése szerint használatuk egy év elteltével lényegesen nagyobb súlycsökkenéshez vezetett, mint a hagyományos diéták esetében.  

Időt takarítasz meg

Azzal, hogy leveszed a terhet az étkezések egy részéből, és egy pillanat alatt készen áll a tápláló üzemanyag, értékes időt nyerhet vissza az életének folytatására.

Ha a szokásos reggelit vagy ebédet étkezéspótlóval cseréled fel, kiküszöbölheted annak kockázatát, hogy a legelfoglaltabb órákban rosszul válassz ételt - így az esték szabaddá válnak a kikapcsolódásra és a szabadidőben való főzésre, egyedül vagy a családjával. 

Takaríts meg pénzt

Biozöldségek, szabadon tartott tojás és vadon fogott hal... az egészséges táplálkozás nem mindig olcsó. Bár nagy szószólói vagyunk annak, hogy az egészség és a wellness minden pénztárca számára elérhető legyen, az étkezést helyettesítő étrendek gazdaságosabb választást kínálhatnak a napi egy-két étkezéshez, segítve, hogy az élelmiszer-számla költségei csökkenjenek, miközben egészségesek maradnak.

Vitaminok az egészséges életmód mellé: Holland & Barrett vitaminok


Források:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26245279/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26245279/

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/obr.12816 

OLDAL TETEJÉHEZ