A barnarizs nem egy külön rizsfajta, hanem csak abban különbözik a fehér rizstől, hogy hántoláskor rajta hagyják az értékes tápanyagokban gazdag réteget (korpa és csíra rész). A kása készítésekor semmilyen...
A köles az egyik legősibb gabona, mind rost-, mind aminósavtartalma miatt érdemes beillesztenünk az étrendünkbe. Igen széles körben felhasználható. A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a köleshez és nem...
A hajdina eredetileg nem tartozik a gabonafélék közé (a keserűfűfélék családjába tartozik), de mégis nagyon hasonló, mint külalakra, mint beltartalmi értékre és a felhasználási lehetőségek tekintetében is. A kása készítésekor...
A manióka vagy tápióka Közép- és Dél-Amerikából származó növény, de ma már Ázsiában és Afrikában is nagy területeken termesztik. Elsősorban a növény gumóját használják fel, amely a rizs és a...
Glutén- és szójamentes, csicseriborsó alapú vegán chips. 30%-kal kevesebb zsírt tartalmaz, mint a hagyományos burgonya chips. Összetevők: csicseriborsóliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, napraforgó étolaj, szárított cukkini, étkezési só Egyéb allergén információ: Nyomokban...
Csicseriborsó alapú vegán chips, cékla ízesítéssel. A cékla színe és íze tökéletesen kiegészíti a hummus lágyságát, ráadásul 30%-kal kevesebb zsírt tartalmaz, mint a hagyományos burgonya chips. Összetevők: csicseriborsóliszt, rizsliszt, kukoricaliszt,...
A tápiókagyöngyről általában a tápiókapuding jut eszünkbe, amelyet nem csak magában fogyaszthatunk, hanem süteményekre, tortákra is tehetjük krémként, de díszítőelem is lehet egy különlegesebb fogáshoz. Vízfelvevő képessége miatt sűrítőszerként is...
Dél-Amerikából származó álgabona, amelyet már többezer évvel ezelőtt is ismertek és termesztettek, de csak cc. 40 éve figyeltek fel kimagasló beltartalmi értékeire. Az amarant nem tartalmaz glutént, így az arra...