A barnarizs nem egy külön rizsfajta, hanem csak abban különbözik a fehér rizstől, hogy hántoláskor rajta hagyják az értékes tápanyagokban gazdag réteget (korpa és csíra rész). A kása készítésekor semmilyen...
A köles az egyik legősibb gabona, mind rost-, mind aminósavtartalma miatt érdemes beillesztenünk az étrendünkbe. Igen széles körben felhasználható. A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a köleshez és nem...
A manióka vagy tápióka Közép- és Dél-Amerikából származó növény, de ma már Ázsiában és Afrikában is nagy területeken termesztik. Elsősorban a növény gumóját használják fel, amely a rizs és a...
A hajdina eredetileg nem tartozik a gabonafélék közé (a keserűfűfélék családjába tartozik), de mégis nagyon hasonló, mint külalakra, mint beltartalmi értékre és a felhasználási lehetőségek tekintetében is. A kása készítésekor...
A tápiókagyöngyről általában a tápiókapuding jut eszünkbe, amelyet nem csak magában fogyaszthatunk, hanem süteményekre, tortákra is tehetjük krémként, de díszítőelem is lehet egy különlegesebb fogáshoz. Vízfelvevő képessége miatt sűrítőszerként is...
Glutén- és szójamentes, csicseriborsó alapú vegán chips. 30%-kal kevesebb zsírt tartalmaz, mint a hagyományos burgonya chips. Összetevők: csicseriborsóliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, napraforgó étolaj, szárított cukkini, étkezési só Egyéb allergén információ: Nyomokban...
Dél-Amerikából származó álgabona, amelyet már többezer évvel ezelőtt is ismertek és termesztettek, de csak cc. 40 éve figyeltek fel kimagasló beltartalmi értékeire. Az amarant nem tartalmaz glutént, így az arra...
Csicseriborsó alapú vegán chips, cékla ízesítéssel. A cékla színe és íze tökéletesen kiegészíti a hummus lágyságát, ráadásul 30%-kal kevesebb zsírt tartalmaz, mint a hagyományos burgonya chips. Összetevők: csicseriborsóliszt, rizsliszt, kukoricaliszt,...