A hagyományos indiai gyógyászatban, a több ezer éves múltra visszatekintő ayurvédában, ősidők óta alkalmazott gyógyító szer. A közvetlen antioxidáns hatása mellett a kurkumin számos antioxidáns enzim aktiválásával fokozza a sejt...
Szereted a gofrit? Nagyon jó, mert a fahéj oda való. És ha már itt vagy, nyúlj a fahéjas csillagok után, és falj fel egy fahéjas zsemlét. Édes! Tudtad, hogy nem...
A sáfrány és a vanília mellett a kardamom az egyik legdrágább fűszer. De ez nem von le a népszerűségéből! A mézeskalácsnak, a puncsnak és a fahéjas kalácsnak köszönhetően nálunk is...
Szedd le a csillagokat az égről - és a serpenyőbe! A gyönyörű formájú fűszer minden amatőr szakácsot a csillagkonyhába katapultál. A kínai konyha sztár tagja szívesen vegyül ázsiai levesek és...
Vannak, akik még emlékeznek az édesköményre a gyerekkorukból. De nem szabad csak az emészthetőségére redukálni a fűszert. Az édeskés magvak úgy passzolnak az olasz és indiai konyhához, mint fedő a...
Szereted a pizzát? Akkor imádni fogod az oregánót! De Bella Italia ünnepi emlékeit is felidézi a pestóban, a kenőcsökben, a tésztaételekben és a paradicsomon. Egyébként: bár rokona a majoránnának, a...
A kakukkfű a francia konyha klasszikusa - Provence-tól a tartományokig. A ratatouille és a bouillabaisse mellett a mediterrán fűszernövény gombás ételeket, pitéket és mártásokat is ízesít. A legendák szerint a...
Botanikai és ízvilágát tekintve ennek a fűszernek semmi köze a valódi borshoz. Mi azonban szeretünk szemet hunyni felette, és élvezni a tányéron a nagyszerű színt és a gyümölcsös ízt. Még...