A máj a legfontosabb anyagcsereszervünk. A bélrendszerből felszívódó táplálék legnagyobb része rögtön ide jut. A májban történik a tápanyagok továbbszállításra való alkalmassá tétele, illetve az elsődleges méregtelenítési folyamat is. Ide...
Számos olyan molekula található, amely tartalmazza a triterpenoidokat, a poliszacharidokat és a peptidoglikánokat, amelyek felelősek az egészségre gyakorolt hatásaiért. A pecsétviasz gomba (reishi) terméke a szervezet egészséges működéséhez, az immunrendszer...
A cukorbetegséggel és inzulinrezisztenciával küzdők aránya még sosem látott mértékben emelkedik. Az inzulin, amely a cukor vérben lévő szintjét hivatott csökkenteni – szintén egy hormon. Az inzulin hormont a hasnyálmirigy...
Az inozitol a pszeudovitaminok csoportjába sorolható. Azaz nem létfontosságú komponens a szervezeted számára, de nagyon fontos funkciót tölt be a szervezet normál működésében. Nagy mennyiségben a citrusokban és teljes gabonában...
Mit érdemes tudni a máriatövismag olajokról? A máriatövis magjának májra gyakorolt gyógyító hatása közismert, ugyanakkor érdemes tudni, hogy a fő hatóanyagok nem zsíroldékonyak. Tehát a máriatövismag-olajban sokkal kisebb koncentrációban vannak...
Az E-vitaminok csoportja nyolc különböző vegyületet foglal magába, ezek közül az ún. alfa-tokoferolt nevezi gyakran a köznyelv E-vitaminnak. Az alfa-tokoferol zsíroldékony tulajdonsága miatt az egyes sejtek sejthártyáját is védi, így védőfaktorként járul hozzá az antioxidációs folyamatokhoz és az öregedési folyamatok gátlásához. A szépség vitaminjának is nevezik bőrápoló hatása miatt...
Az alfa-liponsav (ALA) az emberi szervezetben természetes módon, nagyon kis mennyiségben termelődik, de élelmiszerforrásokon keresztül is elérhető. Az ALA egyedülálló, mert támogatja a szervezet szabadgyök-leválasztó rendszereit, és mind víz-, mind...
Az E-vitamin egy fontos zsírban oldódó antioxidáns, amely különösen fontos a sejtek egészségének megőrzésében, mivel semlegesíti a normál anyagcsere-folyamatok, valamint a környezeti hatások során keletkező szabad gyököket. Antioxidáns tevékenysége mellett...
Az E-vitamin egy fontos zsírban oldódó antioxidáns, amely különösen fontos a sejtek egészségének megőrzésében, mivel semlegesíti a normál anyagcsere-folyamatok, valamint a környezeti hatások során keletkező szabad gyököket. Antioxidáns tevékenysége mellett...