A ceylon fahéj por egy igazi fűszeres kincs az ízletes ételek kedvelőinek. Gazdag antioxidánsokban és ásványi anyagokban, mint például vas és kalcium, amelyek támogatják az immunrendszert és a csontok egészségét....
A kurkuma az indiai konyha nélkülözhetetlen alapanyaga jótékony hatással van az anyagcserére, az emésztésre, májvédő hatású, epehajtó, vértisztító. Karbantartja a vérkeringést, és a koleszterinszintet. Aktív összetevője a kurkumin, ismert antioxidáns, gyulladásgátló, vírus-,...
A gyömbér nem csak kiváló ízesítő: számos, szervezetre gyakorolt jótékony hatással is rendelkezik, ezért érdemes minél többször étkezéseink részévé tenni, sőt, akár kúraszerűen fogyasztani.A gyömbérben 115 bioaktív összetevő található, melyek közül kiemelkedik...
Az amla port az indiai egres őrölt leveleiből készítik. Az ayurvédikus gyógyászatban évszázadok óta használják a hasmenéstől a sárgaságig mindenre. Egy 2009-es kísérlet során a kutatók megállapították, hogy az amla...
A spenót, másik nevén paraj értékes zöldségnövényünk, gátolja a szervezet savasodását, lúgosít. Korábban a népi gyógyászatban is alkalmazták, jótékony hatása miatt már évszázadokkal ezelőtt az egyik legértékesebb zöldségfélének tartották. Magnéziumtartalma...
A Tulsi (szent bazsalikom, indiai bazsalikom) gyógyító hatásai elismertek, az ayurvéda gyógyászat ősrégi idők óta használja. Vitaminokban, flavonoidokban, antocianinokban és fenolos savakban gazdag. A kozmetikában fertőzésgátló, méregtelenítő, antioxidáns, gyulladásgátló és...