A flavonoidok különböző vegyületek, amelyek természetes módon számos gyümölcsben és zöldségben megtalálhatóak. Olyan növényi termékekben is megtalálhatóak, mint a bor, a tea és a Tovább olvasom
A flavonoidok különböző vegyületek, amelyek természetes módon számos gyümölcsben és zöldségben megtalálhatóak. Olyan növényi termékekben is megtalálhatóak, mint a bor, a tea és a csokoládé. Az élelmiszerekben hat különböző típusú flavonoid található, és mindegyik fajtát más-más módon bontja le a szervezet.
A flavonoidok antioxidáns hatásúak, és segíthetnek a szervezetnek a mindennapi mérgek kivédésében. Ha több flavonoidot épít be az étrendjébe, az nagyszerű módja annak, hogy segítsen a szervezetének egészségesnek maradni, és potenciálisan csökkentheti egyes krónikus egészségügyi állapotok kialakulását.
A rezveratrol növényekben előforduló, nem flavonoid típusú, a polifenolok közé tartozó vegyület.Főleg a gyümölcsök, termések héjában a héj második, harmadik sorában fordul elő. Elsősorban a szőlőben, vörös szőlőben, vörösborban, magban, kocsányban található...